FAQ

Een ieder weet wat een auto is. Dagelijks zijn er vele die je op straat ziet, maar niet een ieder is bekend met het onderhoud van een auto. Niet een ieder weet of bezit de kennis die het neemt een auto te onderhouden. Daarvoor heb je autozorg.nl. Autozorg.nl is een bedrijf die zich specialiseert in het onderhouden van auto’s. Voor alles dat te maken heeft met de onderhoud van het onderstel van een auto ben je bij autozorg.nl terecht. Als je beslist om van de service die het bedrijf voor je auto biedt gebruik te maken kan je de website bezoeken. Ben je slecht geïnteresseerd en wil meer weten voor je beslist gebruik te maken van de service die het bedrijf biedt ben je ook op de website terecht. Op de website vindt je meer informatie ten aanzien van het bedrijf zoal de onderhoud van het bedrijf. Enkele tips en adviezen van hoe je auto te onderhouden.

Alle vragen opgestuurd worden met plezier afgehandeld. Hieronder vindt je enkele van de meest gestelde vragen. Voor zij die vinden dat hun vraag nog niet beantwoordt is zijn enkele van de meest gestelde vragen:

  • Hoe vaak is het best om je auto te servicen oftewel onderhouden?

Het is liefs aangeraden om je auto tenminste één keer per jaar te onderhouden. Dit is namelijk niet bij alle auto’s zo. Een auto die al langer in gebruik is gaat minstens meer dan één keer per jaar onderhouden moeten worden. Het hangt af van de type auto, aantal jaren dat het in gebruik is alsook het aantal kilometer dat op de teller aangegeven staat, maar over het algemeen kan je een nieuwe auto beter één keer per jaar onderhouden. Je moet dan ook weten om wat voor onderhoud het gaat. Je hebt de klein onderhoud die te maken heeft met controle van de remmen, koplampen, staat van de batterij en al. dan heb je weer de groot onderhoud die te maken heeft met vervanging van luchtfilters, pollenfilters en al. Een groot onderhoud kan je het best om de 2 jaar doen.

  • Is het mogelijk om mijn auto zelf te onderhouden en wat zijn de kleine dingen die ik zelf kan doen om mijn auto te onderhouden?

Ik zal niet zeggen dat het onmogelijk is om het zelf te doen, maar ook niet dat het helemaal mogelijk is indien je de kennis niet bezit. Zij die er weet van hebben kunnen het zeker wel zelf doen. Zij die niet veel van weten is het tot op een bepaald punt mogelijk. Je gaat misschien de olie of batterij niet kunnen verwisselen, maar wat je wel kan doen is regelmatig de conditie van je olie, remmen en koelvloeistof in de gaten houden. Je kan de slijtage van je banden zelf checken en ook de ruitwisservloeistof bijvullen. je kan ook het advies van monteurs aannemen en dat aanhouden. Het zijn dan misschien kleine klusjes, maar kleine klusjes die je ver kunne brengen.

  • Wat gebeurt er als ik de onderhoud van mijn auto wilt uitstellen?

Het wordt aangeraden de onderhoud van je auto liever niet uit te stellen. Het raakt zo sneller verroest en gaat problemen geven die je veel duurder zullen uitkomen dan je aan het begin had moeten uitgeven. Laat het dus gelijk regelmatig gecheckt worden.