Het stappenplan voor het aanvragen en afsluiten van een zakelijke lease

Bij zakelijke lease zijn er verschillende soorten die u kunt overwegen. Allereerst is er operationele lease, waarbij u in principe een voertuig of apparatuur huurt. Dit betekent dat het leasemaatschappij het product in eigendom heeft en de kosten voor onderhoud, verzekering en belastingen betaalt. U betaalt een maandelijks bedrag gedurende de leaseperiode en aan het einde van de termijn geeft u het product gewoon terug. Een andere optie is financiële lease. In dit geval financier je de aankoop van een auto of apparatuur door middel van een leaseovereenkomst. U betaalt maandelijks aflossingen en aan het einde van de termijn wordt u de volledige eigenaar van het product. Wel bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en mogelijke risico’s. Ten derde is er sale en leaseback, een optie die u de kans geeft om kapitaal vrij te maken uit bestaande activa. U verkoopt uw eigendom aan een leasemaatschappij, die het aan u terug least. Hierdoor behoudt u het gebruik van het actief en verbetert u uw liquiditeitspositie.

Financiële aspecten en contractuele afspraken bij zakelijke lease

Zakelijke lease, of operational lease zoals het ook wel wordt genoemd, is een vorm van financiering waarbij u het gebruik van een auto, machine of ander bedrijfsmiddel verkrijgt zonder deze in eigendom te hebben. De kosten en voorwaarden variëren aanzienlijk en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst zijn de maandelijkse leasekosten afhankelijk van de waarde van het bedrijfsmiddel. U betaalt een vast bedrag per maand, wat doorgaans de afschrijvingskosten en rente omvat. Daarnaast kan in de kosten ook het onderhoud, de verzekering en eventuele belastingen zijn inbegrepen, afhankelijk van de soort leaseovereenkomst die u kiest. De voorwaarden van een zakelijke lease kunnen ook variëren. Veelvoorkomende voorwaarden zijn het vaststellen van een maximaal aantal kilometers dat u per jaar mag rijden en bepalingen over wie verantwoordelijk is voor reparaties en onderhoud. Ook kan er een eis zijn dat u het bedrijfsmiddel aan het einde van de leaseperiode in goede staat teruggeeft. Voordat u een zakelijk leasecontract tekent, is het belangrijk dat u zorgvuldig de voorwaarden doorneemt en begrijpt wat de kosten inhouden.

Voor- en nadelen van zakelijk leasen: een overzicht

Het kiezen voor zakelijke lease kan voordelig voor u zijn, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Eén van de voordelen is dat u niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen voor een auto. Het bedrag wordt verspreid over een vooraf afgesproken looptijd. Een ander voordeel is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van de auto, of over onverwachte kosten. Dit zit meestal inbegrepen in het leasecontract. Echter, er zijn ook nadelen aan verbonden. Hoewel u maandelijks een vast bedrag betaalt, kan het uiteindelijk duurder uitvallen dan wanneer u een auto koopt. Daarnaast kan het voor u nadelig zijn als u de auto niet zo veel gebruikt. In het leasecontract is een aantal kilometers opgenomen dat u mag rijden, gaat u hier overheen dan kunnen de kosten snel oplopen. Ook bent u gebonden aan het leasecontract voor een bepaalde periode. Dit betekent dat het lastig kan zijn om het contract voortijdig op te zeggen.

Het stappenplan voor het aanvragen en afsluiten van een zakelijke lease

Het initiëren van een zakelijke lease start bij het uitkiezen van het gewenste voertuig. Zodra u een keuze heeft gemaakt, volgen er een aantal stappen om het leaseproces te voltooien. Het begint met een aanvraag indienen bij de leasemaatschappij. Ze zullen u vragen om bedrijfsgegevens te verstrekken, zoals financiële status en bedrijfshistorie. Ze beoordelen deze informatie om vast te stellen of u voldoet aan de vereisten voor leasen. Bij goedkeuring ontvangt u een leaseovereenkomst ter ondertekening. Het is belangrijk om deze overeenkomst zorgvuldig door te nemen alvorens te tekenen. Het bevat belangrijke informatie over de voorwaarden van de lease, zoals de duur, het maandelijkse betalingsbedrag en eventuele extra kosten. Zodra u de overeenkomst heeft ondertekend, wordt de auto besteld en klaargemaakt voor levering. Dit kan een paar weken duren. Wanneer de auto klaar is, wordt deze afgeleverd of u haalt deze op, afhankelijk van wat u heeft afgesproken met de leasemaatschappij. Vanaf dat moment kunt u gebruik maken van het voertuig volgens de afgesproken leasevoorwaarden.

Arval zakelijke lease, meer dan alleen een lease maatschappij!

De meest voorkomende problemen met de auto airconditioning

De meest voorkomende problemen met de auto airconditioning

De airconditioning is een essentieel onderdeel van de auto. Het zorgt er immers voor dat het in de zomer niet te warm is en in de winter niet te koud. Voor optimaal rijgemak is het daarom belangrijk dat deze goed werkt. Echter kunnen er in de loop van tijd verschillende problemen oplopen. Wanneer de airconditioning niet meer optimaal werkt ligt dit vaak aan de airco compressor of de airco condensor. In deze blog hebben we daarom uitgelegd hoe je kunt merken dat een van deze onderdelen defect is en hoe je dit kunt oplossen. 

1. Kapotte airco compressor

De airco compressor is verantwoordelijk voor het rondpompen van het koudemiddel door het airco systeem. De airco compressor bestaat uit verschillende onderdelen die gesmeerd worden door de olie in het koelmiddel. Een defecte compressor is onder andere te merken door een ratelend geluid bij het aanzetten van de airco. Dit komt dan vaak doordat een van de onderdelen van de compressor kapot is gegaan. Daarom is het belangrijk om regelmatig te smeren om dit probleem te voorkomen. Daarnaast is het niet koud worden van de airco of het lekken van vloeistof ook tekenen dat de airco compressor vervangen moet worden. Wanneer dit zo is wordt het aangeraden om dit door een garage te laten doen. 

2. Defecte airco condensor

De airco condensor zorgt ervoor dat het koelmiddel wordt omgezet van gas naar vloeibaar en heeft als functie om het verwarmde en gecomprimeerde koudemiddel dat van de compressor komt af te koelen. Een defect aan de airco condensor is te merken aan het niet meer koud worden, aanslaan of werken van de airconditioning. Vaak ontstaan deze defecten door vuil, slechte weersomstandigheden, steenslag of te weinig koudemiddel. Het is vaak lastig om de airco condensor zelf te vervangen en het wordt daarom aangeraden om hiervoor naar een garage te gaan. Om wat kosten te besparen is het echter wel mogelijk om de airco condensor zelf online te bestellen. Kijk bijvoorbeeld naar het assortiment airco condensors van Bogijn

De waardevolle onderdelen van een auto

De waardevolle onderdelen van een auto

Voor veel mensen is hun auto één van hun meest waardevolle bezittingen. Misschien niet eens wanneer je puur naar geldwaarde kijkt, maar wel wanneer je op de waarde over het algemeen let. Een auto geeft mensen vrijheid. Het zorgt ervoor dat je wanneer je maar wilt kunt gaan en staan waar je maar wilt. Werk, familie, vakantie: een auto brengt je overal waar je wilt. Het is dus belangrijk om goed voor je auto te zorgen. Ieder automerk heeft een eigen specialist. Hier kun je terecht voor de beste zorg voor jouw auto, waardoor je weet dat je auto aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet en zo lang als mogelijk mee zal gaan. De BMW specialist is er bijvoorbeeld voor alle BMW rijders onder ons.

Zuinigheid met vlijt

Een auto heeft, net als andere machines, een bepaalde houdbaarheidsdatum. Zoals gezegd is het heel belangrijk dat de auto goed onderhouden wordt zodat hij zo lang mogelijk mee gaat. Hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn een aantal dingen die je zou kunnen doen:

  • vermijd rijden op slechte wegen.
  • houdt je aan de voorgeschreven service momenten.
  • check je bandenspanning.
  • gebruik hoge kwaliteit onderdelen.
  • gebruik hoge kwaliteit olie en andere vloeistoffen.

Deze lijst is absoluut niet uitputtend. Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat als je goed voor je auto zorgt en er zuinig op bent, hij veel langer mee gaat. Maar ook als je heel zuinig doet, kan het voorkomen dat jouw auto door bijvoorbeeld een aanrijding total loss wordt verklaard. Dus komt de dag dat jouw auto niet meer veilig de weg op kan, dan kun je hem bijvoorbeeld brengen naar de BMW sloop.

De sloop

De sloop klinkt als een soort auto kerkhof en dat is het ook een beetje. Maar toch is het minder dramatisch dan veel mensen denken. Wanneer jouw auto niet meer de weg op mag omdat hij teveel mankeert, is de sloop een goede optie. Want er zijn vast nog wel onderdelen aan jouw auto die de sloop kan gebruiken voor andere auto’s. Hierdoor kan je auto best nog wat waard zijn. Het is daarom een goed idee om je auto naar de sloop te brengen, zodat deskundigen daar kunnen kijken wat ze er nog van kunnen gebruiken. Op basis van de geschatte waarde van de bruikbare onderdelen, doen ze je een bod. Dit geld kan je gebruiken om een nieuwe auto aan te schaffen!

Gtechniq, een triomf in de detailing wereld

Gtechniq, een triomf in de detailing wereld

Er zijn veel merken die zich richten op auto detailing, waarvan veel ook bij Custom Car Care beschikbaar is. Een van de uitblinkers is en blijft Gtechniq. Ze richten zich niet alleen op duurzaamheid, maar ze maken ook producten die geschikt zijn voor motoren en boten. Ook werken ze nauw samen met een paar high-end auto fabrikanten, zoals Lamborghini en Aston Martin. Gtechniq wordt nu dus gezien als een onmisbaar bedrijf als het gaat om autoverzorging

Hoe Gtechniq is ontstaan

Op dit moment wordt Gtechniq gezien als de koploper in de detailing wereld. Vooral als het gaat om keramische coating worden ze gerespecteerd. Veel bedrijven zweren dat de kwaliteit van Gtechniq echt bij de top hoort. Maar hoe is Gtechniq eigenlijk ontstaan? Het was in 2001 begonnen, toen een kwantumfysicus – die veel passie hield voor auto’s en detailing – niet tevreden was met de kwaliteit van lakbescherming. Hij wilde daar verandering in brengen en begon in z’n vroege jaren met het ontwikkelen van keramische coating. Mensen ontdekten al snel dat hij een pionier was op dat gebied en dat z’n producten baanbrekend waren. Tot aan de dag van vandaag vertrouwen en begeren veel bekende detailers en autofreaks de producten.

De voordelen van Gtechniq 

Omdat Drew Gill, de eigenaar, niet tevreden was met hoe ver de markt was met duurzaamheid in detailing, heeft hij daar verandering in gebracht. Hij is volhardend dat de vorming van de producten duurzaam moet zijn. Dat is dus het grootste voordeel. Nog een voordeel is dat er bij Gtechniq samengestelde kits zijn; de basic maintenance kit en de essential maintenance kit. De een focust zich op producten die je kunt gebruiken tussen de bezoeken aan de detailer, om het uiterlijk van je auto te behouden, en de andere focust zich op alle benodigdheden. Met de laatste kit kun je eigenlijk helemaal zelfstandig te werk gaan, wat voor sommige toch wat fijner is. Een voordeel bij Custom Car Care is dat de producten ook in grote hoeveelheden nog steeds een smakelijke prijs hebben. Terugkerende klanten kunnen ook genieten van loyaliteit punten en kortingen.

De Gtechniq Smart Sample Kit

Er zijn detailers die toch schromen bij het aanschaffen van de Gtechniq producten, maar ze hebben geluk! Er is speciaal voor hen een sample kit gemaakt, die voor een redelijke prijs beschikbaar is. Op deze manier kunnen ze het uitproberen en hoeven ze geen grote zorgen te dragen voor geldverspilling. De kit bevat tien van de populairste producten van Gtechniq – onder andere een shampoo, velgenreiniger en een spray coating – en ze hebben allemaal een inhoud van 50 ml. Het is dus een goed hulpmiddel om mee te testen. Maar niet alleen voor aarzelende bedrijven is het een koopje, ook voor fanatieke autoliefhebbers kan het een mooi cadeau zijn.

De voordelen van een achteruitrijcamera

Hoewel het aantal verkeersongelukken jaarlijks lijkt af te nemen, vinden er tot op heden nog te veel ongelukken plaats in het verkeer. Veel verkeersongelukken kunnen immers gemakkelijk voorkomen worden. Om het aantal verkeersongelukken verder te laten dalen, zijn er al diverse hulpmiddelen op de markt gebracht. 

De achteruitrijcamera is een van de hulpmiddelen die tot op heden veel is toegepast in de voertuigen. De achteruitrijcamera kan immers veel hulp bieden bij het achteruit rijden en de veiligheid in het verkeer waarborgen. Heb jij momenteel nog geen achteruitrijcamera in jouw auto? Jij weet niet wat je mist! Hieronder delen wij de voordelen van de achteruitrijcamera in de auto. 

Ongelukken voorkomen

Uit onderzoek blijkt dat de achteruitrijcamera jaarlijks meer dan duizenden ongelukken voorkomt. De achteruitrijcamera biedt de bestuurder een beter zicht op de situatie om het voertuig heen. Die net te krappe parkeerplaats zal door het gebruik van een achteruitrijcamera niet langer een uitdaging zijn. Bovendien kunnen er veel onnodige ongelukken voorkomen. Tot op heden kon een onverwachts, passerend kindje achter de auto leiden tot een vervelende situatie, indien jij achteruit rijdt en het kind niet tijdig opmerkt. Dankzij de achteruitrijcamera zul jij het kind tijdig in de gaten hebben, waardoor een vervelend ongeluk voorkomen kan worden. 

Meer comfort 

Naast het garanderen van meer veiligheid, biedt de achteruitrijcamera ook extra rijcomfort. Met de achteruitrij camera weet jij exact welke situatie zich afspeelt achter het voertuig. Meer overzicht leidt tot meer zekerheid in het verkeer. Op die manier zul jij zelfverzekerder de weg op gaan en meer comfort ervaren tijdens de rit. Dat scheelt de bestuurder ook een hoop zorgen op de weg. 

Kostenbesparend

Wellicht zie jij de aanschaf van de achteruitrijcamera als een behoorlijke investering. Toch zal deze aanschaf op termijn kostenbesparend zijn. Een reparatie na een ongeluk kan immers hoog in kosten oplopen. Door de achteruitrijcamera zullen er meer ongelukken voorkomen worden, waardoor de reparaties ook voorkomen zullen worden. Uiteindelijk zullen de besparingen hoger zijn dan de investering van achteruitrijcameras. Mede om deze reden raden wij iedereen aan een achteruitrijcamera te laten installeren in de auto. 

Tijdbesparend

Naast het besparen van kosten, kan een achteruitrijcamera ook helpen bij het besparen van tijd. Wellicht moest jij voorheen meerdere keren steken om de auto goed in het vak te parkeren. Deze tijdrovende bezigheid zal niet langer nodig zijn door de plaatsing van een achteruitrijcamera. Dankzij de achteruitrijcamera zal het inparkeren gemakkelijker verlopen, waardoor er een hoop tijd bespaard kan worden.

Extra hulp tijdens het rijden

Autorijden wordt elke dag ontzettend veel gedaan en zo kiezen veel mensen er dadelijk bijvoorbeeld voor om de auto naar werk te pakken. Autorijden is na een aantal jaar iets wat bijna automatisch gaat en zo raak je eigenlijk snel al gewend aan het heen en weer rijden als dit iets is wat je dagelijks doet. Toch kan het autorijden, na hoeveel jaar dan ook, nog steeds best een beetje lastig zijn en zo heb je echt niet altijd overal zicht op en dit kan soms voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. Een beetje extra hulp in de auto kan nooit kwaad en op die manier voel jij je zelf ook veiliger tijdens het rijden.

Druk op de weg

Er wordt in Nederland dagelijks ontzettend veel gereden en zo zijn de wegen ook vaak heel erg druk. Iedereen is gewend om naar het werk of naar school te rijden en zo ontstaat er rond bepaalde tijden een grote drukte op de weg. Dit kan soms voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen en dan maakt het niet uit hoe goed jij kan rijden of hoe lang je je rijbewijs al hebt. Het verkeer is ontzettend onvoorspelbaar en daarom is het belangrijk om ten alle tijden, goed te blijven op letten.

Hulp voor onderweg

Het verkeer kan mensen ontzettend veel stress geven en zo zitten sommige ook helemaal niet gerust achter het stuur. Op die manier ben je niet lekker aan het rijden en kan je soms juist sneller fouten maken. Dit is natuurlijk iets wat je wil voorkomen, zeker als autorijden iets is wat je dagelijks doet en je vaak door drukke stukken moet rijden. Door middel van het plaatsen van een achteruitrijcamera op je voertuig, creëer je een stuk meer zicht. Dit creëert een bepaalde rust in je hoofd en zo zit je ook een stuk comfortabeler achter het stuur. Met een achteruitrijcamera kopen, creëer jij een veiligere rijomgeving voor iedereen en weet jij zeker dat je goed zicht hebt tijdens het rijden.

Wat kost een achteruitrijcamera?

Je hebt ontzettend veel verschillende type en modellen achteruitrijcamera’s. De prijzen van camerasystemen verschillen dan ook weer per merk en leverancier. Zo heb je bijvoorbeeld een hele goede en professionele orlaco camera, die je een hoop kan ondersteunen onderweg. Het is daarom belangrijk om voldoende informatie op te zoeken over de verschillende camera’s en zo je opties te bekijken. Op die manier weet je ook meteen waar je naar op zoek bent en kan jij zo snel mogelijk weer veilig onderweg.

Een warme of koude kleur op de muur: wat past er bij mij?

Het is leuk om je huis eens in de zoveel tijd te voorzien van een fris likje verf. Je kunt jouw huis met behulp van een andere kleur op de muur een hele nieuwe look geven. Wanneer je weet dat je jouw huis wil gaan verven komt de belangrijkste vraag: welke kleur ga je op de muur doen? Dit is belangrijk, want de kleur van de muur heeft veel invloed. Niet alleen op de meubels, maar ook op de algemene sfeer die er in het huis hangt. In deze blog gaan we het hebben over het verschil tussen warme en koele kleuren.

Bedenk eerst wat al jouw wensen zijn

Voordat je kunt beginnen met verven moet je duidelijk voor ogen hebben welke wensen je hebt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je rekening houdt met de meubels die je momenteel al in huis hebt staan. Wanneer je je goed hebt georiënteerd op potentiële kleuren, kun je op zoek gaan naar de juiste tint. Gelukkig zijn er veel aanbieders die een breed scala aan verf van hoge kwaliteit aanbieden, Farrow and Ball verf is hier een goed voorbeeld van.

Kies voor een warme muurkleur voor meer energie

Ben je erachter gekomen fan te zijn van kleuren zoals oranje, geel, rood, roze en aardetinten? Dan vind je warme kleuren interessant. Dit kan ook een hele goede keuze zijn voor je muur, vooral wanneer je op zoek bent naar kleuren die de ruimte een gezellige sfeer zullen bezorgen. Mensen voelen zich dan ook vaak welkom wanneer ze een ruimte met warme muren betreden. Daarnaast geven de meeste warme kleuren ons meer energie. Het kiezen van de juiste tint is wel erg belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld een bordeauxrode muur hebt, geeft dit een gevoel van passie en energie, terwijl een felrode muur een onrustig gevoel met zich meebrengt.

Een rustige ruimte met koele kleuren

Aan de andere kant van het spectrum zijn de koele tinten te vinden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld paars, blauw, indigo, groen, blauwgroen en geelgroen. Waar warme kleuren zorgen voor een gezellige sfeer, zijn koele kleuren ideaal om rust te creëren. Deze kleuren zorgen voor meer ontspanning, rust en vrede. Dit is dus ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer.

Iedere ruimte is uniek

Wanneer je meer kamers gaat voorzien van een nieuwe kleur is het goed om te onthouden dat niet alle kamers uitsluitend warm of koud hoeven te zijn. De badkamer en slaapkamers kunnen bijvoorbeeld perfect tot hun recht komen door het gebruik van koele kleuren, terwijl een woonkamer misschien veel gezelliger is wanneer je een warme kleur kiest. Als je een keuze hebt kunnen maken is het tijd om te gaan verven. Geef je jouw huis een goede opknapbeurt en neem je ook meteen de buitenkozijnen mee? Zorg dan dat je gebruik maakt voor buitenverf. Zo heb je veel langer plezier van de frisse kleur.

Het laten inbouwen van een dubbele bediening

Het laten inbouwen van een dubbele bediening

Weet je niet zeker of je een dubbele bediening moet laten inbouwen? En is het niet verplicht? Het overgrote deel van rijinstructeurs vindt dat er een tweede gaspedaal in een lesauto moet zitten. Dat is nog niet verplicht, maar een aantal rijschoolhouders vinden dat dat wel zo zou moeten zijn.

Wat is een dubbele bediening?

Een dubbele bediening is een tweede gaspedaal die je kunt laten inbouwen in een auto. Je kunt het niet alleen in een auto inbouwen, maar ook in vrachtwagens, bussen, trekkers en overheidsvoertuigen. Het wordt gebruikt voor rijlessen. Naast dat het goed is voor de veiligheid van rijleraren en leerlingen, is het ook makkelijker om situaties voor te doen of in het begin naar een rustigere plek te rijden.

Ingrijpen bij noodsituaties

Rijleraren zijn erg blij met de beschikking over eigen pedalen. Vooral wanneer er een noodsituatie is ontstaan. “Voorbeelden hiervan zijn situaties als het oprijden van de verkeerde kant van de snelweg, het te hard op een rood stoplicht of het bijna botsen met een stilstaande auto. Deze situaties maak je eens in de zoveel tijd mee. Dan wil je echt wel zelf kunnen remmen hoor.”

Lesgeven aan beginnende leerlingen

Vooral bij beginnende rijles nemers is een dubbele bediening van belang: “Je kunt niet van iedereen verwachten dat ze de eerste rijles al gelijk overal naartoe rijden. Graag schakel ik in het begin en laat ik de leerling alleen sturen. Dan rijden we op die manier naar een rustige plek en kunnen ze het langzamerhand zelf oppakken.” Het is dus vooral bij beginnende leerlingen erg handig om gebruik te maken van een dubbele bediening.

Rij-examen

Is een dubbele bediening verplicht tijdens een rijexamen? Er zijn niet veel regels voor een dubbele bediening tijdens rijexamens, maar het gaspedaal mag er niet op zitten. Tijdens een ingreep zou het gevaarlijk kunnen zijn wanneer de examinator per ongeluk op het gaspedaal zou trappen in plaats van op de rem. Het is dus de keuze van de rijleraar om een tweede gaspedaal in een auto te hebben, behalve tijdens een examen.

Peheja systeem

Ben je op zoek naar een dubbele bediening voor welk voertuig dan ook? Peter Claassen is een toonaangevend specialist in de markt van dubbele bedieningen in de Benelux. Hiervoor is het Peheja systeem ontwikkelt. In elk denkbaar voertuig kan dit systeem worden geïnstalleerd. Bovendien is dit het enige systeem dat Tüv gekeurd en gecertificeerd is. Voordelen aan het Peheja systeem zijn dat je 10 jaar garantie hebt en het systeem minimale schade aan het voertuig brengt. Verder is de kans op technische problemen als de koppeling en het remsysteem nihil. Je loopt niet tegen onverwachte examenkosten of hoge garagekosten aan. Ook is de kans op een onverwachte stilstand heel erg klein. Het Peheja systeem is dus het meest betrouwbaar, het meest robuust en de sterkste. Wil je een dubbele bediening laten inbouwen. Ga dan nu naar de website van Peter Claassen en maak direct een afspraak via de telefoon.

Bron afbeelding door RockMotorArt from Pixabay 

Wat is een online theory cursus?

Wat is een online theory cursus?

Ben je van plan om je rijbewijs te halen? Dan moet je jezelf goed voorbereiden en kan het verstandig zijn om van tevoren je theorie-examen te halen. Dit doe je bij het CBR en dit is een moeilijk examen waarbij je jezelf goed moet voorbereiden. Zo moet je echt goed studeren mocht je hem willen behalen en mag je in het examen maximaal 5 fouten maken. Daarom is het goed dat je goed begrijpt hoe het examen werkt en wat er allemaal uitkomt. Het gaat vooral om de verkeersregels in het verkeer en om de veiligheid. Zo moet je natuurlijk veilig autorijden in het verkeer en moet je andere gebruikers niet tot last zijn. In het examen komen meerdere vragen over verkeersborden, maar ook over voorrangsregels. Hoe leer je hiervoor en zijn er instanties waar je terecht kunt voor hulp? In dit artikel lees je hier van alles over, neem hem daarom goed door!

Online theory cursus

Voor het behalen van een theorie-examen moet je veel dingen leren. Door het allemaal zelf te doen kun je meerdere keren zakken en kan dit vervelend zijn en je ook geld kosten. Daarom kun je beter iemand inschakelen die je hiermee kan helpen. Door de corona pandemie kun je niet meer naar een fysieke cursus gaan, maar kun je dit gelukkig wel online doen. Door middel van een online theory cursus kun je alles leren over de verkeersregels in het verkeer en kun je eenvoudig je theorie-examen behalen. Door middel van online klassen kun je alles te weten komen over het examen en leggen ze ook bepaalde trucjes uit. Heb je problemen met studeren? Dan is dit de ideale oplossing en kun je op deze manier makkelijke je examen halen.

De online theory cursus wordt vooral gehouden via zoom en wordt er uitgebreid uitgelegd hoe alles werkt. Vaak zijn het lessen van twee uur waarbij je goed moet opletten. Heb je angst voor je examen? Dan kun je hier ook geholpen worden en wordt je met de juiste ervaring geholpen. De lessen zijn vooral kort omdat een lange les van meerdere uren vaak niet werkt. Daarbij zie je de leraar die alles uitlegt op beeld en kun je er ook voor kiezen om je eigen webcam aan te zetten.

Aanbieder vinden

Het vinden van een online theory cursus kan moeilijk zijn en op het internet zijn er veel aanbieders. Kies niet gelijk voor de goedkoopste aanbieder, maar kijk vooral naar een aanbieder die alles goed uitlegt. De reviews is een onderdeel wat je goed moet doornemen, omdat je hier vaak ziet hoe een aanbieder het doet. Zijn de reviews slecht? Vermijd de aanbieder en zoek naar een online theory cursus waar veel mensen slagen voor hun examen.

Met Cyclon Wax Lube heb je geen last meer van stroeve kettingen

Lopen je kettingen weer eens vast? Wil jij droge en bovenal schone kettingen? Dan ben je bij Cyclon Wax Lube aan het goede adres. Cyclon Wax Lube is een prima droog smeermiddel dat geschikt is voor het smeren van kettingen, kabels, schakelsystemen en derailleurs. Het is verkrijgbaar in een praktische doseerflacon, waarin de ideale formule met additieven zit die ervoor zorgt dat je ketting onder vrijwel alle situaties proper en droog blijft. Cyclon Wax Lube kan bij iedere weersomstandigheden gebruikt worden en zorgt voor een langdurige smering van je kettingen. Hierdoor neemt de slijtage van je onderdelen aanzienlijk af. 

Uit welke ingrediënten bestaat Cyclon Wax Lube?

Cyclon Wax Lube is een smeermiddel dat bestaat uit wax. De wax zorgt ervoor dat het middel een vuilafstotende werking heeft. Bovendien zorgt de toegevoegde parafine en P.T.F.E. ervoor dat er een langdurige bescherming en verminderde slijtage van je onderdelen optreedt. P.T.F.E. (Poly Tetra Fluor Etheen) is een soort plastic, waarvan het bekendste merk Teflon is. P.T.F.E. heeft een lage weerstand en daardoor is het een ideaal bestanddeel voor in smeermiddel. Bovendien biedt het een beschermende laag aan het besmeerde oppervlakte, waardoor het voor lange tijd smering biedt. 

Hoe pas je Cyclon Wax Lube toe ?

Cyclon Wax kun je in een aantal eenvoudige stappen gebruiken. Begin met het reinigen en ontvetten van de ketting, die je van plan bent in te smeren. Breng hierna de wax druppelsgewijs aan in de ketting en laat deze voor een half uur intrekken. Je zult snel zien dat de witte Cyclon Wax in je ketting trekt en de witte kleur van de vloeistof verdwijnt. Heb je de ketting moeten ontvetten, pas dan twee keer een wax behandeling toe. Haal overbodige wax in de tussentijd met een doekje weg. Als je eenmaal je ketting behandeld hebt met Cyclon Wax Lube, dan kun je de wax altijd bijsmeren. Wel moet je tussendoor de ketting blijven reinigen. 

De voordelen van wax

Werken met Cyclon Wax Lube in plaats van bijvoorbeeld kettingolie brengt een aantal voordelen met zich mee. Wax trekt namelijk geen vuil aan en zorgt ervoor dat je ketting langer meegaat. Vervuiling werkt immers een snellere slijtage in de hand. Het enige nadeel is dat het aanbrengen van wax een ietwat tijdrovende klus is en langer duurt dan kettingolie te gebruiken. Het is echter wel zo dat, wanneer je eenmaal Cyclon Wax gebruikt hebt, je ketting langer gesmeerd blijft en minder vuil wordt. Dus over het algemeen ga je tijdbesparender te werk met wax. Daarbij krijg je Cyclon Wax in een handig doseerflesje van 125 milliliter, die je bij oliesmeermiddelen.nl voor slechts €10.50 kunt kopen.