Auto’s uit het buitenland

De auto is een vervoersmiddel dat steeds vaker gebruikt wordt. Natuurlijk springen we nog graag op de fiets of gaan we een wandeling maken, maar voor het bereiken van sommige locaties is een auto nodig. Tegenwoordig is de keuze reuze als het gaat om automerken en soorten. Zo kunnen we kiezen uit auto’s die op benzine rijden, die elektrisch rijden of juist een combinatie van de twee. Daarnaast zijn er veel verschillende merken auto’s die allemaal hun eigen voordelen met de naam meebrengen.

Ook zijn er ook nog eens veel verschillende uitvoeringen en kleuren te verkrijgen en kan het nog een hele klus zijn om een geschikte auto te vinden. Veel auto’s komen vanuit het buitenland en de autodealer maakt gebruik van buitenlandse contacten om verschillende auto’s te kunnen laten zien. Het importeren van een auto uit het buitenland kun je ook zelf doen, alhoewel er verschillende dingen bij komen kijken.

Het importeren

Vele auto’s worden geïmporteerd vanuit Duitsland, een land wat onder andere bekend staat om de verschillende bekende automerken die we allemaal wel van naam kennen. Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken voordat je een auto kunt importeren vanuit het buitenland en er komen verschillende kosten kijken bij dit proces. Raadpleeg dit artikel van EasyImport, voor een overzicht. Allereerst moet je natuurlijk de auto vinden die je graag zou willen aanschaffen.

Als je deze eenmaal gevonden hebt, is het belangrijk om na te gaan of de uiteindelijke prijs het waard is. Niet alleen moet er nagedacht worden over de kosten van de auto zelf, maar verder komen er ook nog vele verschillende kosten kijken bij het importeren van de auto. Zoals de BPM bijv. Handig daarvoor is deze BPM calculator. Dit kan ervoor zorgen dat de prijs flink wat oploopt en de uiteindelijke aankoop toch niet zo voordelig is als hij lijkt.

Aankomst in Nederland

Gelukkig zijn er voor het daadwerkelijk importeren van de auto verschillende bedrijven beschikbaar die helpen met het regelen van alle belangrijkheden en documenten. Zodra de auto in Nederland aankomt zijn er ook nog een aantal handelingen die genomen moeten worden.

De RDW komt altijd een kijkje nemen als het gaat om auto’s en ook na het importeren moet de RDW een keuring doen over de auto. Daarnaast moet er ook een bepaalde hoeveelheid belasting betaald worden over de geïmporteerde auto en dit dient direct bij de belastingdienst betaald te worden. Na deze betaling is het belangrijk om een Nederlands kenteken te laten maken, zodat het voertuig gebruikt kan worden en verzekerd kan worden.