Duurzaam onderhoudtips

De onderhoud van een auto is belangrijk. Het is door het te onderhouden dat het langer zonder problemen kan rijden. Dit is voor jou eigen veiligheid. Om ongelukken in het verkeer voor te komen. Stel dat je de remmen van je auto niet laat checken of nooit heeft laten te checken en ze plotseling tijdens het rijden niet meer werken. Door je auto te onderhouden is om ongelukken te voorkomen en veilig en gerust in het verkeer te rijden. Niet omdat jij hiermee rekening houdt wil zeggen dat er geen ongelukken zullen ontstaan, maar de veiligheid van bestuurders in het verkeer begint alvast bij je zelf. Men zegt altijd verander de wereld, begin bij je zelf.

1. Onderstelling

Zo hoe jij als persoon stof op je lichaam krijgt, hoe je huis ook stoffig wordt wanneer niet schoon gemaakt. Zo wordt  je auto ook vuil. Van binnen en van buiten. Vooral als je het laat zitten. Hoe des te meer stof het op loopt en moeilijker. Maar wat als ik het voertuig elke dag rij? Des te meer om je auto te onderhouden. De onderstelling van je auto is dan elke dag in beweging om het zo te zeggen en zal af en toe gerepareerd of verwisselt of gecheckt moeten worden.

Alhoewel er velen zijn die weten dat een auto onderhouden moet worden, zijn er toch velen die dit niet weten. En anderen die ook weer denken dat een grondig onderhoud elke keer nodig is. De onderhoud van je auto hangt af van hoe vaak het gereden wordt. Aan de hand van het aantal kilometer dat het heeft afgelegd kan je de auto laten servicen. Dat is het meest ideaal. Niets dat te veel gedaan wordt is goed. Zo ook niet bij het onderhoud van je auto. Er moet sprake zijn van balans. Een gedegen mate van verrichte service aan je auto is meer dan genoeg.

2. Goede monteur

Om je auto te servicen of onderhouden heb je niet altijd een monteur nodig. Als het om iets technisch gaat dat gerepareerd moet worden en je geen weet ervan hebt. Dan kan er gezegd worden dat je liever naar een monteur gaat die het probleem voor je kan laten checken. Maar niet voor alles dat te maken heeft met de onderhoud van je auto heb je een monteur voor nodig. Zelfs voor jij als onervaren persoon. Er zijn een tal van dingen die jij zelf als persoon kan doen om bij te dragen aan de onderhoud van de onderstelling van je auto. Het zijn kleine klusjes, maar door deze kleine klusjes zelf te doen kan je geld vrij maken voor de grote klusjes die door een ervaren monteur gedaan kunnen worden.

3. Dagelijkse controle en inspectie

Een manier hoe zelf je auto te onderhouden is door dagelijkse controle en inspectie. Controleer daarbij je oliepeil. Als blijkt dat het te laag is moet het bijgevuld worden. Controleer je banden voor je op straat gaat. Check als ze in goede conditie zijn, dat ze niet versleten zijn. Als blijkt dat ze versleten zijn of een gat in hebben wordt het tijd om ze te verwisselen. Zij die handig zijn kunnen dit zelf doen en zij die niet zo handig zijn kunnen een ander vragen om het voor ze te doen of als niemand er is dan een monteur. Dingen zoals remvloeistof, koelvloeistof en stuurbekrachtigingsvloeistof kun je ook zelf controleren. Dingen die vaak bijgevuld moeten worden. Het is voor de versoepeling van je remmen, je stuur en om de hitte van je auto onder controle te houden. Controleer ook of de accu in orde is. Check voor slijtage en stof dat aan de bovenkant kan gaan zitten door de vloeistof. Indien zo wordt het tijd om het schoon te maken. Test je remmen en lichtenlampen.

4. Banden verwisselen

Voor zij die handig zijn en de riemen van een auto kennen is er veel meer dat gedaan kan worden. Neem in gedachte de verwisseling van de banden. In de meeste gevallen heb je veel meer van hen die dit wel weten te doen. Het is één van de basis onderhoud klusjes die velen weten te doen. Wat ook gedaan kan worden is de motorolie bij elke 5.000 km gereden verversen, de ruitenwissers, luchtfilter en bougies vervangen.

Dit zijn dan enkel manieren waarop jij zelf kan bijdragen aan de onderhoud van je auto. Wacht niet totdat het geld er is. Kijk wat je zelf kan doen en begin alvast daar.